Ga naar de inhoud

Waarvoor kun je bellen?

Jongerentelefoon Hoogeveen, gestart in november 2021, zorgt voor laagdrempelig contact. Via de Jongerentelefoon mag je als jongere van je af praten of iets delen waar je mee zit.

Als je tussen de 16 en 27 jaar bent, kom je in je (jong)volwassen leven voor allerlei uitdagingen te staan. Hoe daarmee om te gaan, is niet voor iedere jongere even vanzelfsprekend. Ineens moet je van alles regelen op het gebied van werk, opleiding en geldzaken.

Je krijgt te maken met relaties, gevoelens, op jezelf wonen, je draai vinden en meer. Soms kan een luisterend oor daarbij helpen.

De medewerkers van de Jongerentelefoon Hoogeveen helpen je graag op weg, zodat je weet waar je moet zijn of hoe je iets aan kunt pakken. Je verhaal kwijt kunnen, is vaak al een deel van de oplossing. Geen vraag is te gek. “Jongeren bellen of appen makkelijker met ons dan dat zij een afspraak maken. We hebben al veel contact via sociale media met jongeren en de Jongerentelefoon voorziet ook in een behoefte, merken wij”, aldus één van de jongerenwerkers van SWW.

De Jongerentelefoon Hoogeveen van Stichting Welzijnswerk is op werkdagen bereikbaar tussen 9 uur en 17 uur, ook via WhatsApp. Het nummer is 06 260 50 251.

pexels-liza-summer-6382646